Elektrikli Vinç Sistemleri

Vinç Sistemleri Nelerdir ?

Vinç hedef yükün konumunu aşağı yukarı,yatay eksende veya sabit bir eğimde itmek yada çekmek kısacası yerini değiştirmek için tasarlanmış ekipmanların genel ismidir.

Vinç sistemleri kendi içinde öncelikle;Eletrik Tahrikli (Elektrikli) ve El Tahrikli (Mekanik) olarak iki ana sınıfa ayrılırlar.

Elektrikli Vinç Sistemlerimiz;Hedef yükünüzün hareket etmesi için gerekli olan güce,şebeke elektiriğinden aldığı enerjiden sağlarlar.

El Tahrikli Vinç Sistemlerimiz;Hedef yükünüzün hareket etmesi için gerekli olan güce,el kuvvetinden aldığı enerji ile sağlarlar.

Elektrikli Vinç Sistemleri Nelerdir ?

Bu sistem çatısı altında çeşidimiz üç ana guruba ayrılmaktadır.Ayrıca her sınıf kendi içinde ağar hizmet ve hafif hizmet olarak iki hizmet sınıfı mevcuttur.

Zincirli Vinçler:

Yük ile Vinç arasındaki bağlantıyı yüksek emniyet katsayısına sahip özel alaşımlı zincir ile sağlar.Zincir bir çark üzerinden dönerek fazlalığını torbasında biriktirir.Bu makinalar şanzıman ve dişli parçaları yüksek emniyet standartları ile üretilir.Çok kullanışlı sessiz ve uzun ömürlü olmaları sebebi ile tercih edilirler.

Halatlı Vinçler:

Yük ile Vinç arasındaki bağlantıyı çelik halat ile sağlar.Halat bir tambur üzerine dönerek sarılır.Bu makinalar şanzıman ve dişli parçaları yüksek emniyet standartları ile üretilir.Çok yaygın kullanım alanları vardır.Zincirli makinalara nispeten daha gürültülü çalışırlar.3 Ton ve üzeri yüklerde nispeten tercih edilirler.

Irgat Vinçler:

Yük ile Vinç arasındaki bağlantıyı çelik halat ile sağlar.Hedef yükün konumunu yatay eksende veya sabit bir eğimde itmek yada çekmek kısacası yerini değiştirmek için tasarlanmıştır.Yer vinçlerini direk yük kaldırma maksatlı kullanmak doğru değildir.

 

Sınıf belirlenmesi:

Öncelikli yapmamız gereken parametredir.Ağar hizmet sürekli tam kapasiteli yükte çok yoğun zamanlı işler için seçilmelidir.Bazen de tek sefer dahi olsa hedefteki yükün maliyet risk analizi yapıldığı durumlarda ağar hizmet tercih edilebilir.

Hafif hizmet nadiren tam kapasiteli yükte yoğun olmayan zamanlı işler için seçilir.Bu sınıf ürünlerimiz genellikle düşük bütçeli işlerde ekonomik çözüm sunar.

Kapasite Nasıl Seçilmelidir:

İkinci olarak bizim ne kar bir kuvvet ihtiyacımız olacağını hesaplamamız gerekmektedir.Çoğunlukla yapılan yaygın hataların başında yükün toplam ağırlığını yükü hareket ettirmek için gerekli olan kuvvet olarak düşünürüz.Oysaki bunu etkiliyen birçok parametre vardır.Örneğin X brim kütleyi hareket ettirmek içint eğimde farklı,tekerlekli vagonda farklı kuvvetlere ihtiyaç duyarız.En doğru hesaplamayı yaptıktan sonra bulduğumuz sonuca minimum %25 ilave emniyet kat sayısı ilave ederiz.Bu sayede optimum seviyelerde zamanla risk oluşumunun da önüne geçmiş oluruz.

Güvenlik 

Ürünlerimiz,kullanıldığı yer ve şartlara göre ilave güvenlik tertibatı ile sabit donanıma ilave edilebilecek bazı ek sistemlere uygundur.Standart güvenlik donanımında (emergency stop) acil durdurma butonu,elektirikli motor freni ile sunulmaktadır.

Opsiyonel ilave edilebilecek ürünler ; Farkındalık sireni ve çakarlı ışık,hareket kesici swich sistemi,yumuşak kalkış yumuşak duruş,hızlı yavaş hız ayarı,aşırı yükleme olduğunda yük kesici devre,uzaktan kumanda ile kontrol,koruyucu kabin dir.